منتدي شباب المنصوره
فراخ مشويه 110
منتدي شباب المنصوره
فراخ مشويه 110
منتدي شباب المنصوره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدي شباب المنصوره


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 فراخ مشويه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور79
مشرفه قسم
مشرفه قسم
avatar


عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 01/12/2009

فراخ مشويه Empty
مُساهمةموضوع: فراخ مشويه   فراخ مشويه Icon_minitimeالثلاثاء ديسمبر 29, 2009 12:31 am

فراخ مشوية مع سر الجمال الهادىء لعمل الفراخ
فراخ مشوية


سلام عليكم و رحمة الله و بركاته






عندى طريقة هايلة لعمل الفراخ قلت اشاركم فيها هى سهلة جدا

فراخ مشويه PerfectRoastChicken


مش محتاجة وقت في التتبيل ولا اي حاجة خااالص


بصوا بأه بنجيب الفرخة و نتبل في عظمها من جوة بالملح و الفلفل
و بعدين نجيب بصل مبشور و عليه ملح و فلفل و شوية خل
و نغرز الفرخة بالسكين لحد ما نصل الفتحات الي العظم
و نحاول ندخل التتبيلة بتاعتنا في الفتحات ديه و نسيب الفرخة فيها 5 دقائق مثلا


و نفتح الفرن علي درجة حرارة متوسطة
(بين المتوسطة و العالية)


ركزوا معايا بأه علشان اللي جاي عايز تركيز
نجيب زجاجة حاجة ساقعة فاضية
و التتبيلة حتكون نزلت شوية ماية بجانب الخل اللي حطيناه
نلم التتبيلة اللي تحت الفراخ بالماية و نحطهم جوة زجاجة الحاجة الساقعة و نجيب الفرخة و ندخل الزجاجة في بطن الفرخة
بحيث يكون عنق الزجاجة داخل الفرخة
كده بالضبط

فراخ مشويه 08042009007


يعني هنستخدم زجاجة الحاجة الساقعة كحامل للفرخة
كده
و نكتف الفرخة كويس
باننا نحط رجليها في الفتحة

و نحط الفرخة بالزجاجة علي صينية و ندخلهم في الفرن




طبعا انتم مستغربين ليه انا استخدمت الزجاجة الفارغة
(هو وجع دماغ و خلاص)
لا يا فندم مش وجع دماغ ولا حاجة
ده علشان احنا مستعجلين و الفرخة ما خدتش وقت في التتبيل


فإحنا حطينا التتبيلة جوة الزجاجة الفاضية و وقفنا الفرخة علي الزجاجة علشان ايييه؟؟


التتبيلة هتسخن و هتغلي و تتطلع البخار بتاعها داخل الفرخة
بس عايزة انبهكم ان عنق الزجاجة تكون جوة الفرخة مش بره
يعني الصورة ديه غلط

فراخ مشويه 08042009008
لازم العنق تكون جوة علشان نسنفيد بالبخار
احنا مش عايزين نبخر الفرن
هنبخر الفرخة بس


ولا تقلقوا
لا الزجاجة هتنفجر
ولا اي تساؤلات من اللي اتسألتها تلتميت مرة ديه هتحصل



لمدة ساعة البخار بيدور جوة الفرخة..
و كمان في فايدة كمان
ان الفرخة مش هتنشف
هتفضل طريةمن جوة
و مقرمشة من بره
فراخ مشويه 08042009009
(ماتركزوش في الصورة اوي علشان صاحبتنا اللي عملت الفراخ ماخدتش بالها من التحذيرات و برضه طلعت العنق بره الفرخة من الناحية التانية)



في حاجة مهمة كمان


المفروض ما نشيلش الجلد من علي الفرخة علشان هو ده اللي هيساعد انها مانتشفش
و يديها لون تححححفة
و لا تقلقوا هو هيسيح خااالصو هيكون عبارة عن جلدة مقرمشة


يعني المرأه العاملة ترجع من بره ومعاه الفرخة يا دوب تغسلها و تعملها اللي قلنا عليه ده و تدخل ترتاح لها ساعة كده علي ما الفرخة تستوي


لو الفرخة في حدود كيلو نص بتاخد ساعة
لو اكتر يبقي الوقت هيكتر شوي


فنتابع تسوية الفرخة بأننا نغرز سكين في الدبوس بتاع الورك علشان هو ده اخر حاجة بتستوي


و بالهنا و الشفا يا فندم
و اي تساؤلات انا تحت امركم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ مشويه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي شباب المنصوره :: عالم حواء :: المطبخ-
انتقل الى: