منتدي شباب المنصوره


منتدي شباب المنصوره


 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقه عمل البيتزا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
smsma
عضو مشارك
عضو مشارك
avatar

عدد المساهمات : 90
تاريخ التسجيل : 01/12/2009
العمر : 26

مُساهمةموضوع: طريقه عمل البيتزا   الجمعة ديسمبر 04, 2009 3:52 pm


الكمية تكفي:
4 أشخاص
وقت التحضير:
30 دقيقة
وقت الطهي:
30 دقيقة
المقادير:
مقادير العجين:
2 كوب دقيق
1/8 كوب زيت ذرة
1 بيضة
ذرة ملح
قطعة خميرة في حجم عين الجمل
ماء دافئ
مقادير الحشوة:
بسطرمة أو لحم معصج أو تونة
2 ثمرات فلفل أخضركبيرة
جبن رومي
جبن شيدر
جبن موزاريلا
زيتون أسود مخلي
شرائح طماطم رقيقة
مقادير الصلصة:
3م ك زيت ذرة
بصلة متوسطة مفرومة
عصير 3 ثمرات طماطم
1 م ك دقيق
ملح وفلفل أسود وبهارات
التحضير:
1- وضع ملعقة سكر للخميرة وبعض الماء الدافئ لتخمر
2- يتم عمل العجين وذلك بإضافة الملح للدقيق ثم إضافةالخميرة للدقيق
وإضافة الزيت والبيضة وتعجن جيدا ويضاف له الماء الدافئ إذا احتاج له حتى
تنفصل العجينة عن يديك ولا تلتصق بها، وتترك لتخمر وترتفع.
3- يتم عمل الصلصة وذلك بوضع الزيت في الحلة ووضع البصل المفروم معه ويقلب
حتى يصبح لونه ذهبيا ثم يضاف الدقيق ثم عصير الطماطم ويترك ليغلي لدقائق
ثم يضاف الملح والتوابل ويترك لتبرد.
4- يفرم البسطرمة والفلفل الأخضر والأجبان ويقطع الزيتون.
5- توضع 3 م ك زيت ذرة في الصينيةثم تفرد عليها العجين بسمك 1 سم وتترك لتخمر في الصينية.
6- توزع الصلصة في الصينية بالتساوي بحيث تغطي العجين.
7- يرش على الوجه -بالتساوي- البسطرمة أو اللحم المعصج أو التونة (بعد
تصفية الزيت منها وتفتيتها) ثم الفلفل الأخضر ثم الأجبان ثم الزيتون ثم
حلقات الطماطم ثم يساوى الوجه باليد بالضغط الخفيف جدا .
الطبخ: توضع الصينية في الفرن على درجة حرارة متوسطة حتى يحمر قعرها وجوانبها ثم
تشعل الشواية لتحمير الوجه وتقدم ساخنة.
ملاحظات:
يمكن التخلي عن البيضة في العجين
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
hazem
عضو برونزى
عضو برونزى
avatar

عدد المساهمات : 456
تاريخ التسجيل : 21/12/2009
العمر : 27

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل البيتزا   الأربعاء ديسمبر 23, 2009 8:48 pm

وااااااااااااااااااو
البيتزا شكلها يجنن
انا بموت فحاجه اسمها بيتزا بس للاسف مامتى بتعمل بيتزا وحشه ومبتتبلعش الصراحه
مفيش احسن من البيتزا الجاهزه بتبقا جااااااااااااامده
بس يفضل بقا ان فيه عجينه بتبقا جاهزه احسن من العجينه بتاعه الامهات لانها بتبقا طريه وبتتبلع وطعمها جميل
يااااااااااااااااه
تصدقو انا جوعت
سلام بقا انا انا رايح اقلب عيشى فى المطبخ سلااااااااااااام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل البيتزا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي شباب المنصوره :: عالم حواء :: المطبخ-
انتقل الى: