منتدي شباب المنصوره
طريقه للجلاش الحلو 110
منتدي شباب المنصوره
طريقه للجلاش الحلو 110
منتدي شباب المنصوره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدي شباب المنصوره


 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه للجلاش الحلو

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نور79
مشرفه قسم
مشرفه قسم
avatar


عدد المساهمات : 21
تاريخ التسجيل : 01/12/2009

طريقه للجلاش الحلو Empty
مُساهمةموضوع: طريقه للجلاش الحلو   طريقه للجلاش الحلو Icon_minitimeالخميس ديسمبر 31, 2009 12:05 am

طريقه للجلاش الحلو Rjewad6pj

الحاجات اللى محتاجينها الاول هيا :

جلاش ... بالكمية اللى تناسبك
سودانى مفروم ناعم ... او اى مكسرات تحبيها
سمن سايحة ... او زبدة سايحة
شربات او قطر

*******************************

ندخل بقى على الخطوات ( ادخلوا برجليكم اليمين ) ونقول بسم الله
انا بعتذر لكم انى ما قدرتش اصور الجلاش نفسه وانا بعمله لان ايدى كانت متلحوسه على الاخر بالسمنة
ده غير انى كنت بعمل تورتة كمان فنفس الوقت فالدنيا كانت حوسة على الاخرطريقه للجلاش الحلو Mood15
فبعد ما خلصت ونظفنا المسائل صورت لكم الخطوات على ورقة عادية علشان الشرح يكون واضح
والخطوات على العموم سهله جدا ومش بتاخد وقت ابدا

يلا بينا ( بسم الله )
نفرد الجلاش وياريت لو كان صابح
ولو كان محطوط فى الفريزر يبقى نطلعه قبل ما نبدأ فى الشغل بفترة كفاية بحيث انه يكون فك خالص وبقى طرى
هناخد واحدة جلاشاية بس فى كل مرة ان شاء الله ( علشان كده ما شاء الله بيدى كمية كبيرة )
ولما ناخد الجلاشاية نغطى اخواتها بقماشة نظيفة كويس على طول علشان الباقى ما ينشفش مننا لو اتعرض للهواء
نبدا ندهن الجلاشاية بتاعتنا بالسمنة السايحة او الزبدة بس المهم انه يكون دهن خفييييييييف جدااااااااااا

طريقه للجلاش الحلو Duz1wwcab

هنا هنبدأ نفرد شوية سودانى او المكسرات المفرومة ناعم على طرف الجلاشاية

طريقه للجلاش الحلو Sn8lnl9jq

هنا نلف الجلاشاية بايدينا الاتنين علشان نعرف نتحكم فيها وتبقى مظبوطة من الناحيتين وما تتقطعش مننا
الجلاش اصلا بيتحايل على نفسه علشان يتقطع ... فناخد بالنا ونلف بشويييييييش
خدوا بالكم تكونوا مبحبحين ايديكم شوية ... يعنى ما نبرمش الجلاش جامد وياريت نسيب جوا شوية فراغ

طريقه للجلاش الحلو 7ojh6ndx0

مش هنلف الجلاشاية للاخر ... لا ... هنسيب فيها حوالى 3 سم فى الاخر من غير لف علشان ده هيبقى ورق الوردة
بعد ما بقى عندنا الجلاشاية عاملة زى الماسورة المحشية بالمكسرات نلفها على شكل حلزون
بس ناخد بالنا من اننا نسيب ال3 سم اللى كنا سايبينهم من الاول خارج الورده وبشكل عشوائى كانها ورقات الوردة
يا سلاااااااااااااااام على الفن طريقه للجلاش الحلو Mood3

طريقه للجلاش الحلو Crvc9n85j

بعد كده ناخد وردتنا الحلوة ونحطها فصينية مدهونة بالسمن ونحط الوردة جنب الوردة
وندهن اطراف ورقات الورد بشوية سمن خفيف علشان تبقى لونها دهبى لما ندخلها الفرن
ولما نملأ الصينية كلها بالوردات ونعمل جنينة حلوة ندخلها الفرن وناخد بالنا انها مش بتاخد وقت فى الفرن
بالكثير 10 دقايق على الرف الوسطانى وفحرارة متوسطة ونفتح عليها الفرن عادى طبعا فى اى وقت
اول ما نلاحظ ان ورقات الورد بتاعنا بقى لونها دهبى نخرجها على طول ونكون مجهزين عندنا الشربات او القطر
ناخد بالنا ان الشربات لازم يكون بااااااااااااااااااااااارد ولسة خارج من التلاجة حالاااااااااااااااا
يعنى الجلاش سخن جدااااااا والشربات بارد جداااااااااا ولما نصبه على ورداتنا يعمل لنا تششششششششش
نشيل ورداتنا من الشربات ونرصها فطبق تقديم وبالهنا والشفا يا اجمل فتوكات

طريقه للجلاش الحلو Rjewad6pj

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه للجلاش الحلو
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل بسكوت بالشكولاته طريقه سهله
» طريقه عمل الشاورما
» طريقه عمل البيتزا
» طريقه نومك
» طريقه عمل الكبده بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي شباب المنصوره :: عالم حواء :: المطبخ-
انتقل الى: